1.12.2010 г.

Artificial lifestyle

Подготвях презентацията, която ще изнасям утре в университета и се чудя дали колегите ми ще доловят смисъла, на всичките думи, които ще кажа?

Чрез анимационния филм Wall-E ще представя пред останалите едно друго развитие за човешките същества, един друг начин на живот.

Докато репетирах и подготвях думите си, се замислих за нашия живот, потикната разбира се от филмчето. Дали така ще свършим, като дебелички подобия на хора, обградени от технология, която ни спестява усилията за каквото и да било. Вече не ти се налага да градиш отношенията си с хората, защото и останалите са толкова апатични като теб и на никой не му пука. Имаме си роботи и те правят всичко за нас! *хепи енд!*

Разбира се, че човечеството трябва да върви нагоре по йерархията на развитието, но дали не избързваме? Дали всичкото това развитие един ден няма да ни превърне в плужаци, които всичко си имат и вече не им се налага да полагат усилия за каквото и да било.

Радвам се, че няма да доживея да го видя, както се радвам, че ще пропусна и края на планетата Земя. О, да... той ще дойде, не се съмнявам, ако хората не се променят.

Не е ли абсурдно... по-лесно е да унищожиш една планета, отколкото заселниците й да се променят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар